Nieuws

We doen ons best om regelmatig een nieuwtje te verkondigen. Spring af en toe eens binnen!

Editie 2
Eerste naam is bekend
Maak je er graag een feestje van? Dan kan Johan Veugelers niet ontbreken! Op de eerste editie van Schlagerhei speelde hij al de pannen van het dak. En dat mag hij dit jaar nog eens overdoen. 

De volgende weken stellen we hier de andere artiesten aan je voor!
Facebook
5 december 2018
Volg ons evenement op Facebook. Deel Schlagerhei met je vriendenkring!
Voorverkooppunten
4 december 2018
Koop je liever je tickets niet online? Geen probleem! 
Vanaf 10 december kan je ook terecht in onze voorverkooppunten.

Pijpelheide:
 Heidi Delicatessen, Wilgenhoeve, Voeding Christine
Heist op den Berg: café ‘t Hoekske
Begijnendijk: bakkerij Plankenbrug, bakkerij ‘t Pistoleeke
Rene Redley, Johan Veugelers, Sasha & Davy, Filip D'Haeze en Lindsay staan op 3 mei op de ‘Schlagerhei’
28 november 2018
Affiche Schlagerhei 2019

Op de Dophei van Pijpelheide, een kerkdorp van Booischot, deelgemeente van Heist-op-den-Berg en gelegen op de scheidingslijn Zuiderkempen – Hageland, organiseren de AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide op vrijdag 3 mei de eerste editie van de ‘Schlagerhei’. “Iets nieuws”, zegt woordvoerder en medeorganisator Koen Rymenants, “maar we weten dat er in onze regio een massa liefhebbers zijn van schlager- en volksmuziek. Het publiek zit of staat in onze overdekte tent en we hebben voor onze eerste editie meteen een sterke affiche samengesteld. Onze Dj-presentator Kurt Frederickx mag Rene Redley verwelkomen, zanger-accordeonist Johan Veugelers, Sasha & Davy, Filip D’Haeze en Lindsay. Voor rolstoelgebruikers, hun begeleiders en mensen met een beperking, is er een aparte zone.


Zitplaatsen kosten in voorverkoop €15. Feestelijke staanplaatsen kosten €10 en een VIP-ticket betaal je €40. AKABE Albatros, een gemengde scoutsgroep voor jongeren met een beperking, en de Gidsen van Pijpelheide, storten de opbrengsten van de ‘Schlagerhei’ door naar hun ‘Steun voor steen’-project waarmee ze de verdere uitbouw van hun bijlokalen financieren. Vanaf 1 december kan je online tickets bestellen of via een aantal regionale verkooppunten (Heidi Delicatessen, Wilgenhoeve, Voeding Christine, bakkerij Plankenbrug, bakkerij ‘t Pistoleeke, café ‘t Hoekske).”

Op de Dophei, hun toekomstig festivalterrein, hebben AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide, in aanwezigheid van enkele leden, de verzamelde pers en de Aarschotse zanger-accordeonist Johan Veugelers, officieel de affiche voorgesteld van de ‘Schlagerhei 2019’, dat plaatsvindt op vrijdag 3 mei. “In het najaar zijn er de schlagerfestivals in o.a. Haacht en Baal – Tremelo, in het voorjaar openen wij in de regio Zuiderkempen – Hageland het nieuwe festivalseizoen met de ‘Schlagerhei’. De tent en infrastructuur worden optimaal gebruikt, met op vrijdag ons schlagerfeest en zondag de jaarlijkse moto- en fietstocht, die beiden in het teken staan van onze ‘Steun voor steen’-actie”, zegt Koen Rymenants.

Line-up

De Kempense schlager- en ambiancemaker Rene Redley, bekend van de meezinger ‘Wat een lekker ding’, bijt op 3 mei de spits af. Daarna is het de beurt aan de in Aarschot wonende zanger-accordeonist Johan Veugelers: “Ik vind het altijd geweldig als ik in mijn buurt mag optreden. Mensen die lekker uit de bol gaan met mijn ‘Vlaamse nachten’ of mijn ode ‘Aan alle mooie meiden’. Heerlijk!” 

Naast zijn bijdrage aan De Romeo’s, vormt Davy Gilles ook nog een succesvol duo met zijn vrouw, Sasha Rosen. Het ‘In The Jukebox’-album van Sasha & Davy was het voorbije jaar een voltreffer. Op het podium brengen zij een perfecte mix van Engelstalige sixties klassiekers, aangevuld met o.a. ‘Mamma Maria’, ‘Wonderkind’ en hun actuele hit ‘Zonde van tijd’. 

Zanger-presentator Filip D’Haeze nam in 1991 zijn eerste single op als Phil Dean. Het was het begin van een succesvolle carrière, waarin hij bekend werd als frontman van Enzo, Matiz en de partyband Swoop. Op de ‘Schlagerhei’ staat de zanger en Ment-presentator Filip D’Haeze solo zijn mannetje en brengt hij zijn meezingers ‘Te Quiero’, ‘Nina Bonnita’ en veel meer.

Op het ‘Schlagerhei’-podium worden de mannelijke artiesten en het koppel netjes afgelost door Lindsay. De Oost-Vlaamse zangeres vierde dit jaar haar 10-jarig bestaan met een nummer 1-verzamelaar en een award voor de verkoop van meer dan 100.000 cd’s in Vlaanderen. “Het is mooi dat we in het eerste jaar van ons festival één van de leading ladies van de Vlaamse showbizz konden strikken. Met ‘Bella Romantica’ gaat het publiek mee met haar wiegen, maar als ze haar grootste hits inzet (‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’, ‘Ik lig nog steeds van jou te dromen’, ‘Ga met me mee’), vliegt het dak van onze tent er spreekwoordelijk af”, zegt Koen Rymenants. 

Persbericht: AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide pakt vrijdag 3 mei uit met ‘Schlagerhei’
7 november

Op de voormalige voetbalterreinen van Pijpelheide (Heist-op-den-Berg), op de grens van De Zuiderkempen en Het Hageland, organiseert AKABE Albatros en Gidsen, op vrijdag 3 mei 2019 de eerste editie van de ‘Schlagerhei’. Koen Rymenants:: “We delen de tent en het terrein van het zondagse motortreffen voor een nieuw, groots schlagerfeest. In de winter is het aan ‘De Eddy’s’ in Baal-Tremelo en op vrijdag 3 mei openen wij het nieuwe festivalseizoen met de ‘Schlagerhei’. Woensdag 28 november maken we onze line-up bekend en die oogt indrukwekkend. Onze troefkaarten zijn het maximum comfort, democratische prijzen en een sterke affiche. Ons festival is overdekt: bij slecht weer staat iedereen droog, in de tent. Is het te warm, dan zetten we wat extra tentzeilen open voor verluchting. We bieden zit- en staanplaatsen aan en er is een aparte zone voor rolstoelgebruikers, hun begeleiders en mensen met een beperking. 

De ‘Schlagerhei’ wordt een democratisch volksfeest. Wie komt steunt AKABE Albatros, want de opbrengsten worden gebruikt voor de verdere uitbouw van de lokalen. Het wordt een onvergetelijke avond met topartiesten, want we hebben de crème de la crème van de schlagerwereld gestrikt, inclusief een feest-dj en presentator. Zitplaatsen kosten 15 euro, feestelijke staanplaatsen kosten 10 euro en een vipticket kost €40. De ticketverkoop start 1 december. 

Op 28 november maken we onze eerste affiche bekend en vanaf 1 december kunnen de resterende tickets online gekocht worden en bij de regionale en lokale handelaars.”

‘Schlagerhei’ is een organisatie van AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide. 

Voor meer info over dit event, mail kurt@houseofentertainment.be

Hou woensdag 28 november 14.00 uur vrij in uw agenda. Dan verwachten we jullie, in aanwezigheid van de organisatie en gasten, op de perspresentatie. We verwelkomen jullie graag in de Dophei 1, 2221 Pijpelheide.

We vinden het fijn als je deze pagina deelt met je netwerk
Schlagerhei logo
Schlagerfestival in Pijpelheide op 3 mei 2019 ten voordele van de werking van AKABE Albatros en Gidsen.
Adres
Dophei 1
2221 Pijpelheide (Heist op den Berg)