Nieuws

We doen ons best om regelmatig een nieuwtje te verkondigen. Spring af en toe eens binnen!

2de Schlagerhei schuift een jaar op en verhuist naar zaterdag 8 mei 2021
27 maart 2020
Het coronavirus dwingt AKABE Albatros en Gidsen Pijpelheide om de 2de editie van de Schlagerhei te verplaatsen. Normaal zou die op zaterdag 9 mei plaatsvinden op de Dophei, maar na overleg met alle instanties en betrokkenen beslisten de organisatoren om dit jaar over te slaan en alles te verplaatsen naar zaterdag 8 mei 2021.

“Ook bij ons primeert de volksgezondheid en op basis van de prognoses was het al snel duidelijk dat ook wij met de Schlagerhei een nieuwe datum moesten vinden. We hebben nog even gedacht aan september, maar dan staat Paapelrock al op de kalender 
net als de loopkoers van de Gidsen en start ons nieuwe werkingsjaar dat alle aandacht vraagt van onze leidingsploegen. De knoop is doorgehakt en er is beslist dat de 2de editie van de Schlagerhei met Sam Gooris, Danny Fabry, Frank Valentino, Johan Veugelers, Eveline Cannoot, Yves Segers en Briezz plaatsvindt op zaterdag 8 mei 2021 op de Dophei van Pijpelheide (Heist-op-den-Berg).

Wie reeds tickets heeft gekocht moet niets doen, buiten ze goed bewaren want volgend jaar zijn ze uiteraard geldig. Zit je met vragen, dan kan je via de website ons uiteraard contacteren.

Via deze weg willen we alle artiesten, het boekingskantoor en de sponsoren nog eens bedanken voor hun begrip, inzet en medewerking. Met de opbrengsten van de Schlagerhei financieren we de verdere uitbouw van onze nieuwe lokalen. Een deel is ondertussen klaar om in april in gebruik te nemen. De openingsfestiviteiten die we hiervoor hadden voorzien worden eveneens verplaatst naar een andere datum”, zegt woordvoerder Bruno Verdoodt.

Pijpelheidenaar Geert Cortens mag schlagerfestival Schlagerhei openen met Briezz
27 februari 2020
De 54-jarige Geert Cortens speelt op zaterdag 9 mei een thuismatch op de tweede editie van het schlagerfestival Schlagerhei in Pijpelheide. De Pijpelheidenaar zal als drummer van de zeskoppige band Briezz, een muziekgroep van personen met een beperking, het festival met onder andere Sam Gooris, Danny Fabry en Yves Seghers openen. 

De band Briezz blaast dit jaar 15 verjaardagskaarsjes uit en draait rond enkele inwoners van het Kempische GielsBos, dat inclusief wonen, dagbesteding en ondersteuning aanbiedt voor personen met een meervoudige beperking, verstandelijke beperking of autisme of gedrags- en emotionele stoornissen. 

Geert, zelf geen inwoner van GielsBos, werd na een deelname aan het Europees Songfestival voor personen met een handicap, ook bij de groep gehaald. In mei mag hij samen met bandleden Bart Korthoudt (accordeon), Peter Otten (zang), Sam Putseys (percussie), Bert Van Elst (mondharmonica) en Lander De Clercq (keyboards) zijn kunnen tonen aan zijn dorpsgenoten. “Al van jongs af aan kan je mij achter een drumstel vinden. Dat komt allemaal door mijn broer, die zelf gitaar speelt. Dankzij hem kreeg ik de muziekmicrobe te pakken”, vertelt Geert, die ook de backing-vocals voor zijn rekening neemt.

Lees het volledige artikel op HLN

Schlagerhei op Instagram
17 december 2019
Je kan vanaf nu Schlagerhei ook volgen op Instagram:
https://www.instagram.com/schlagerhei_festival/

Allen daarheen! :-)
Voorverkooppunten
15 december 2019
Koop je liever niet online je tickets? Geen probleem! 
Vanaf 16 december kan je ook terecht in onze voorverkooppunten.

Pijpelheide:
 Heidi Delicatessen, Voeding Christine
Heist op den Berg: café ‘t Hoekske
Begijnendijk: bakkerij Plankenbrug, bakkerij ‘t Pistoleeke
Ambiancefestival Schlagerhei komt terug: “Opbrengst gaat naar aanbouw van nieuwe lokalen Akabe en Gidsen”
12 december 2019
Affiche Schlagerhei 2020

Het festival Schlagerhei in Pijpelheide (Booischot) krijgt in 2020 een vervolg. Voor de tweede editie komen onder andere Sam Gooris, Danny Fabry en Yves Segers naar de Dophei. Ook Briezz, een muziekgroep bestaande uit personen met een handicap, zal van de partij zijn. De opbrengst van het evenement gaat naar de aanbouw van de lokalen van Akabe Albatros en Gidsen Pijpelheide, waarvan de bouw reeds is gestart. 

Lees verder in Het Laatste Nieuws

Facebook
12 december 2019
Volg ons evenement op Facebook. Deel Schlagerhei met je vriendenkring!
We vinden het fijn als je deze pagina deelt met je netwerk
Schlagerhei logo
Schlagerfestival in Pijpelheide op 9 mei 2020 ten voordele van de werking van AKABE Albatros en Gidsen.
Adres
Dophei 1
2221 Pijpelheide (Heist op den Berg)