Filip D'Haeze

In 1991 neemt Filip D'Haeze een eerste single op onder de artiestennaam Phil Dean en begint zo een solocarrière. Tot 2001 is hij onder zijn eigen naam en de projecten "Enzo" en "Matiz" bekend. Vervolgens vormt hij samen met 4 jonge, pittige meiden een nieuwe groep "SWOOP", die ambianceliedjes brengt.

Rene Redley treed op van xxuxx - xx-xx

Swoop

FILIP als zanger, terwijl Delphine, Jolien, Kim en Nathalie het geheel wat aantrekkelijker maken met hun leuke dansjes. SWOOP brengt vooral eigen versies van bekende hits, waaronder Una paloma blanca, Country Roads, She looks so sexy, In het kleine café aan de haven, We like 2 party. Maar het is de song Speedy Gonzales, met de bijhorende Speedy-Mascotte, die SWOOP veel naambekendheid geeft. Daarna kwam de single Hands up die een hit werd.

In 2002 slaat Filip opnieuw een nieuwe weg in een maakt kennis met de musicalwereld als 1e cast / personage PARIS in de prestigieuze musical "Romeo & Julia" In januari 2004 komt er een verlenging met tournee - door Vlaanderen en Nederland waardoor hij naast zijn vaste rol ook understudy wordt van de rol BENVOLIO.


Een nieuw showbizzduo

Het jaar 2007 brengt vernieuwing met WHOOPZ, een nieuw showbizzduo met als hoofddoel...AMBIANCE... In februari 2007 wordt Filip zijn vrouwelijke partner van WHOOPZ bekend gemaakt ; Eveline Cannoot. Hun eerste single wordt een herwerkte versie van "Zomersproetjes".

Net zoals in de zomerperiode met SWOOP staat Filip in de zomer van 2008 met WHOOPZ! op het podium van "Zomeraperitief", de bekende kustshow van De Nationale Loterij waar Filip, naast het optreden de presentaties op zich neemt.


Van vele markten thuis

In de volgende twee jaar is Filip uitvoerend producent, presentator en samensteller van een nieuw muziekprogramma onder de titel "SterrenTV Clipfestival", behaald hij zijn licentie als Zumba Instructor, stort hij zich op presentatiewerk en zorgt hij voor het mooie weer tijdens de succesformule Gent Beach Festival (Gentse Feesten).

Ondertussen zijn we 2010 en dat wordt een jaar vol veranderingen want FILIP ruilt WHOOPZ! terug in voor SWOOP. De comeback van zijn lievelingsgroep wordt heel positief onthaald, vooral bij de vele organisatoren en dat vertaald zich in de agenda van SWOOP. Er wordt gekozen voor een eerste single en dat wordt het verassende "1000 dromen ver – Tornero", geen echte SWOOP-song maar toch goed voor een comebackhit!


Na "Te Quiero" en "Nina Bonnita" gooit Filip het deze keer over een andere boeg. Met "Filou, c'est fou" gaat hij de Franse toer op. Een nazomerse meezinger in de typische Filip D'Haeze-stijl.
Op Schlagerhei treed Filip solo op. Ambiance!
We vinden het fijn als je deze pagina deelt met je netwerk
Schlagerhei logo
Schlagerfestival in Pijpelheide op 3 mei 2019 ten voordele van de werking van AKABE Albatros en Gidsen.
Adres
Dophei 1
2221 Pijpelheide (Heist op den Berg)