Eveline Cannoot

In 2005 nam Eveline deel aan STAR ACADEMY. (VTM) Ze eindigde bij de 13 finalisten en samen brachten ze de single „FAME” uit. Muziek is al jaren haar grootste passie.

Lindsay treed op van xxuxx - xx-xx

Ment

Dwarsfluit en tenorsax had ze snel onder de knie, alsook het zingen en acteren.
In 2015 kwam ‘AnderSterker’ uit. Een album vol Vlaamse liedjes, omdat Eveline Cannoot ervan houdt om haar gevoelens te bundelen in het juiste lied.

Als vast gezicht van MENT krijgt ze elke dag de kans om zichzelf te ontplooien tot een vaste waarde in de muziekwereld. Programma’s zoals de Loftrompetten, kerst bij Ment, De Vlaamse top tien, Ment Vandaag,… stak ze de afgelopen jaren mee in elkaar en zo werd ze meer dan het gezicht van deze muzikale zender met ‘al-1-maar-hits’.

Televisieavontuur

In juni 2017 deed ze mee aan de bv-week van ‘Komen eten’, samen met oa Loredana van 2 Fabiola. Een geweldig televisieavontuur waar ze ontzettend veel goeie feedback op kreeg en uiteraard ook de nodige promo !
Naast televisiewerk werkte ze vorig jaar 140 optredens af en kwamen er ook nieuwe singles uit.
“Ben jij gelukkig met mij’ haalde hoge toppen in de charts, kreeg A-rotatie bij Radio 2 en kreeg zelfs de zegen van Patricia Paay. (het nummer uit 1981 had als titel “Who let the heartache in”)
Naast ‘Droog mijn tranen’ uit 2016, komt ook ‘Alles’ (okt. 2017) op het nieuwe album te staan.
Dit nummer werd haar toevertrouwd door Sabien Tiels die het in 1999 schreef, samen met Wigbert.

Tweede album

Na deze onvergetelijke ervaringen, tijd dus voor een opvolger, tijd voor een tweede album !
Logisch dat ze een album maakt met als titel “HARTSLAG”. Ze volgt al jaren haar hart, want dat klopt. Letterlijk en figuurlijk, voor muziek. Samen met haar producer David Vervoort kwamen ze tot een album met nummers die kloppen, in alle opzichten. “Ik heb echt wel mijn sound gevonden ! Verfrissend, puur en eigentijds”, zo laat Eveline weten.
Er staan 6 nieuwe nummers op, waarvan 3 eigen nummers. Udo Mechels schreef ‘Als ik dans’ en zorgde tevens voor een aangrijpende melodie op een tekst die ze deze keer zelf schreef en kreeg de titel ‘Vleugels’. Sabien Tiels gaf haar het nummer ‘Zeg me hoe’, een nummer waarvan ik weet dat het voor iedereen herkenbaar zal zijn.
“Mijn hart klopt dus voor deze nieuwe uitdaging, maar ook voor mijn fans. Ik hoop dat zij mogen ervaren dat ik er voor 100% voor ga. Dat ze mijn hartslag voelen en horen in mijn liedjes”,
zegt Eveline.
We vinden het fijn als je deze pagina deelt met je netwerk
Schlagerhei logo
Schlagerfestival in Pijpelheide op 9 mei 2020 ten voordele van de werking van AKABE Albatros en Gidsen.
Adres
Dophei 1
2221 Pijpelheide (Heist op den Berg)