Danny Fabry

Danny Fabry (leuven 1948),vroeger sologitarist in groepen als The Young Devils, The Beatnicks en The Spotlights, begon een solocarrière. Zijn eerste productie - Kom aan de telefoon Angelina - werd in 1971 meteen een hit. Vlaanderen had een nieuw en jong talent bij.

Danny Fabry treed op van xxuxx - xx-xx

Perfectionist

Danny, die bekend staat als een harde werker en een perfectionist inzake plaatopnamen en optredens haalde ook met de singles die daarna volgden, moeiteloos de Vlaamse hitparades.

Enkele jaren later verhuisde de man met de eeuwige glimlach van het Leuvense naar Zolder in Limburg, kwam onder contract bij de Nederlander Johnny Hoes en vele plaatopnamen volgden.


Engelstalige liedjes

Begin jaren tachtig belandde Danny bij Limdo Records en zijn carrière kreeg een nieuwe wending.

Een hele reeks Engelstalige liedjes zoals “Please be careful with my heart”, “Just a little smile” en “I remember you”. Ze haalden de hoogste plaatsen in de BRT  Top 30, de toenmalige, enige hitparade in Vlaanderen. Enkele daarvan waren zelfs goed voor goud. 

Af en toe maakte Danny op verzoek van zijn fans nog eens een Nederlandstalige opname en op dat genre ging hij zich opnieuw toeleggen vanaf 1985.


Engelstalige liedjes

Danny ging daarna samenwerken met collega en Ondek de ster winnaar Roger Baeten, die in Hasselt een opnamestudio uitbaatte. De successen bleven niet uit waaronder de gouden singles:

“Bij jou voel ik me nooit alleen”, “C’est la vie” en “Blijf je bij mij”.

Twee jaar later weer goud met het liedje “De telefoon huilt mee” samen gebracht met het kinderstemmetje Silvy Melody, een productie van Fred Bekky.

Een ander opmerkelijk plaatje was in het jaar 1993 een rock en roll nummer “De tent staat op zijn kop” met een tekst van Raymond Van Het Groenewoud.

Zelfs na 38 jaar carrière wordt Danny met zijn 7 gouden singles en ontelbare optredens en nr. 1 hits, nog altijd de showman van België genoemd.


Hoewel zijn pad niet altijd over rozen liep bleef Danny keihard voor zijn carrière en voor zijn geluk vechten.
De titel van zijn hit uit 1989 “C’est la vie” is dan ook altijd zijn motto gebleven.
We vinden het fijn als je deze pagina deelt met je netwerk
Schlagerhei logo
Schlagerfestival in Pijpelheide op 9 mei 2020 ten voordele van de werking van AKABE Albatros en Gidsen.
Adres
Dophei 1
2221 Pijpelheide (Heist op den Berg)